Sebze Yemekleri
Sebze Yemekleri

Patates Oturtma

MalzemelerPatates Oturtması
2 adet Patates, iri, soyulmuş
6 çorba k. Tereyağ
1 adet Soğan, ince doğranmış
250 gr. Kıyma, orta yağlı
1 çorba k. Salça
1 çay k. Tuz
½ çay k. Karabiber
½ demet Maydanoz, sadece yaprakları, ince kıyılmış
1 su bardağı Et suyu                                           

Yapılışı
Fırını 160 C'ye ısıtın. Patatesleri ortadan enlemesine ikiye bölün, yuvarlak kısımlarını tepside düz durması için hafifçe keserek düzleştirin. Kesik tarafın içini oyun, yıkayın ve süzün. 4 çorba kaşığı tereyağını kızdırın, patatesleri bu yağda hafifçe kızartıp tepsiye ya da sıcağa dayanıklı bir fırın kabına dizin. Tencerede erittiğiniz 2 çorba kaşığı tereyağında kıyma ile soğanı kavurun, salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, biber ve kıyılmış maydanozu ekleyip, 5 dakika daha pişirin. Kıyma karışımını 4 eşit miktara bölüp patateslerin içini doldurun. Et suyunu ilave edin ve üstünü folyo ile örtün. Fırında patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

Patlıcan Musakkası

MalzemelerPatlıcan Musakka
4 adet Kemer patlıcan
250 gr. Kıyma, az yağlı
1 adet Soğan, ince doğranmış
2 adet Domates, rendelenmiş
2 çorba kaşığı Tereyağ
½ su bardağı Et suyu
4 çay k. Tuz
1 çay k. Pul biber
Kızartmak için sıvı yağ                                          

Yapılışı
Fırını 160 C’ye ısıtın. Patlıcanları alacalı soyduktan sonra 1- 1,5 cm kalınlığında dilimleyip,2 çay kaşığı tuzla  harmanlayıp 30 dakika bekletin. Acı suyu çıktıktan sonra, yıkayıp, kurulayın. Kızgın sıvı yağda patlıcanları yumuşayıncaya kadar kızartın. Soğanı, kıyma ve 1 çay kaşığı tuz ile beraber tereyağında soğanlar yumuşayıp kıyma pişene kadar kavurun. Bir fırın tepsisine kızarttığınız patlıcanların yarısını dizin. Patlıcanların üzerine kıymanın yarısını döşeyin. Kalan patlıcan ve kıymayı sırasıyla üst üste gelecek şekilde yerleştirin.  Domates rendesini, kalan tuzu, pul biberi ve 1 su bardağı et suyunu da ekleyerek fırında 30 dakika pişirin. Eğer suyu biterse, pişerken biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.

 

Terbiyeli Enginar

MalzemelerTerbiyeli Enginar
4 adet Enginar soyulmuş
1 adet Patates, iri küp şeklinde doğranmış
1 adet Havuç, iri küp şeklinde doğranmış
1 adet Soğan
2 çorba k. Tereyağ
½ su bardağı Sebze suyu veya su

Terbiyesi için
1 çorba k. Un
½ su bardağı Yoğurt

Yapılışı
Tencerede kızdırdığınız yağda soğanı pembeleştirin.  Sırasıyla havuç ve patatesleri aralıklarla ekleyin ve kavurmaya devam edin. Enginarları üzerine kapatıp sebze suyu ve tuzunu ekleyin. Bir kasede yoğurt ve unu çırpın. Sebzeler pişip enginarlar yumuşadığında yemeğin suyundan yoğurt karışımına ekleyip tekrar tencereye koyun, 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alıp servis edin.

 

Ispanak Bastısı (Kıymalı Ispanak)

MalzemelerIspanak Bastısı
½ kg. Ispanak, ayıklanmış
250 gr. Kıyma
1 adet Soğan, ince doğranmış
2 çorba k. Tereyağ
2 çay k. Tuz
1 çay k. Pul biber

Yapılışı
Ispanakları irice doğrayın. Tencerede erittiğiniz tereyağında, kıyma ile soğanı , soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Üstüne ıspanakları, tuzu, ve pul biberi ilave ederek 10 -15 dakika pişirin. Yoğurt ile sıcak olarak servis edin.


Etli Kapuska

MalzemelerEtli Kapuska
1 adet Beyaz lahana, orta boy (1-1,5 kg.)
250 gr. Dana eti, kuşbaşı
3 çorba k. Tereyağı
1 adet Soğan, ince doğranmış
2 su bardağı Et suyu veya su
2 çay k. Tuz
3 çay k. Pul biber   

Yapılışı
Lahananın en dış kabuklarını çıkartın. İç kabuklarını önce kalın dilimler halinde, sonra da kare şeklinde doğrayın, yıkayıp süzün. Tencerede tereyağını eritin, içine etleri ekleyin 1-2 dakika kavurduktan sonra kapağını kapatın. Etler suyunu salıp, çekince soğanı ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra lahanaları, tuzu, pul biberi, ve et suyunu ekleyin, kapağını örtün, hafif ateşte etler ve lahana yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

Karnıyarık

MalzemelerKarnıyarık
4 adet Kemer patlıcan (eşit boyda)
Kızartmak için Sıvı yağ
Üzeri için 1 domates, 2 biber

İç harcı için
400 gr. Kıyma
1 adet Soğan, ince doğranmış
3 çorba k. Tereyağ
2 adet Domates, soyulmuş ve küp doğranmış
3 adet yeşil biber, ince doğranmış
2 çorba k. Domates salçası
2 çay k. Tuz
1 çay k. Karabiber

Yapılışı
Fırını 160 C’ye ısıtın. Patlıcanları alacalı olarak soyun. Kızdırdığınız yağda soyulan yerler pembeleşinceye kadar kızartın. İçini hazırlamak için, 2 kaşık tereyağında önce soğanları kavurun. Daha sonra kıymayı ilave edin. İçine yeşil biberi daha sonra domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.Ateşten almadan önce tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Patlıcanların orta kısmına boylamasına ufak bir yarık açın ve hafifçe bir kaşığın arkası ile ezerek bir oyuk oluşturun. Bütün patlıcanlara aynı işlemi uyguladıktan sonra bir tencereye ya da fırın tepsisine dizin. İçlerine eşit miktarda kıyma karışımını paylaştırın. Üzerlerine ince bir şerit kesilmiş domates ve ince şerit kesilmiş birer biber koyun. Başka bir tencerede 1 kaşık tereyağında salçaları kavurun. 1 su bardağı su ekleyin ve hafif kaynatın. Hazırladığınız sosu fırın tepsisine dökün. Fırında ortalama 30 dakika patlıcanlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

Sebze Köftesi

MalzemelerSebze Köftesi
1 adet Havuç, soyulmuş
1 adet Kereviz, soyulmuş
1 adet Karnabahar, küçük boy
1 adet Pırasa, küçük boy
3 adet Patates, soyulmuş, haşlanmış
½ su bardağı Bezelye, haşlanmış
½ demet Maydanoz, ince kıyılmış
3 adet Taze soğan, ince kıyılmış
2 adet Yumurta, akları ve sarıları ayrılmış
½ su bardağı Galeta unu
1 çorba k. Tereyağı
Kızartmak için sıvıyağ
2 çay k. Tuz
1 çay k. Karabiber

Yapılışı
Havucu, kerevizi, pırasayı, karnabaharı mutfak robotunda kıyın. Kıydığınız sebzeleri tereyağı ile tavada kavurun. Bezelye, maydanoz ve taze soğanları da ekleyip, kavurmaya devam edin. Sebzeler hafifçe yumuşayınca ateşten alın. Patatesleri ezin, tuz ve karabiber ekleyin. Fazla ezmeden kavrulmuş sebzeleri patatesle karıştırın. Yumurta sarılarını sebze ve patates karışımına ekleyin. Yumurta aklarını da başka bir tabakta tuz ve karabiberle karıştırın. Bir tabağa galeta ununu dökün. Sebze karışımından kayısı büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırarak şekil verin. Sırası ile yumurta akı ve galeta ununa bulayıp kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

 

Kış Türlüsü

MalzemelerKış Türlüsü
½ kg. Dana eti, kuşbaşı kesilmiş
2 adet Soğan, ince doğranmış
2 adet Pırasa, doğranmış
1 adet Patates, iri, soyulmuş, orta boy küp şeklinde doğranmış
2 adet Havuç, soyulmuş, orta boy küp şeklinde doğranmış 
1 adet Kereviz, soyulmuş, orta boy küp şeklinde doğranmış
2 çorba k. Tereyağ
1 çorba k. Salça
1 su bardağı Su, kaynamış (gerekirse)
2 çay k. Tuz
1 çay k. Karabiber

Yapılışı
Tereyağını tencerede eritin, içine dana etini koyun, biraz kavurduktan sonra soğanı ekleyip, kavurmaya devam edin. Orta hararetli ateşte, soğanlar sararıp et de bıraktığı suyu çekene kadar kavurun. Salçayı ilave edin. Patates hariç, tüm sebzeleri, etin üzerine yayın. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Gerekiyorsa bir su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve ateşi kısın. 20 dakika piştikten sonra patatesleri ekleyin. Kısık ateşte hepsi yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

Yaz Türlüsü

MalzemelerYaz Türlüsü
2 adet Kabak, soyulmuş, orta boy küp doğranmış
2 adet Patlıcan, soyulmuş, orta boy küp doğranmış
250 gr. Taze fasulye, ayıklanmış, ortadan 2’ye bölünmüş
1 adet Soğan, soyulmuş, orta boy küp doğranmış
2 adet Domates, soyulmuş, orta boy küp doğranmış
1 diş Sarımsak, ezilmiş
3 çorba k. Zeytinyağı
1 çay k. Şeker
2 çay k. Tuz

Yapılışı
Geniş bir tencerede, soğanı ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Ateşi kısın, sırasıyla fasulyeleri, patlıcanları, kabakları tencereye dizin. Üzerine domatesi ekleyin. Şeker ve tuz ilave ederek orta hararetli ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin.


Karnabahar Musakka

Malzemeler
1 adet Karnabahar, orta boy, yıkanmış
1 adet Soğan, ince kıyılmış
1 çorba k. Domates salçası
1 çorba k. Biber salçası
250 gr. Dana kıyma
2 çay k. Tuz
1 çay k. Karabiber
3 Çorba k. Tereyağ
½ su bardağı Su, kaynamış

Yapılışı
Fırını 160 C’ye ayarlayın. Karnabaharları çiçek çiçek ayırıp, bol suda 10 dakika haşlayıp, süzün ve fırına dayanıklı bir kaba alın. Bir tencerede tereyağını ısıtın, içine kıymayı ekleyip, kavurmaya başlayın. Daha sonra içine soğanları ekleyip beraber kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyip, biraz kıyma ile beraber kavurduktan sonra, karnabaharların üzerine dökün. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra suyu ilave edip fırında karnabaharlar pişene kadar ortalama 15 dakika pişirin.

 

Ekşili Patlıcan Doğrama

MalzemelerEkşili Patlıcan Doğrama
4 adet Patlıcan, alacalı doğranmış
2 adet Soğan, piyazlık doğranmış
2-3 diş Sarımsak, dövülmüş
2 adet Domates, soyulmuş, küp kesilmiş
1 çay k. Şeker
2 çay k. Tuz
1 adet Limonun suyu
2 çorba k. Zeytinyağı
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Soğanları ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.  Patlıcanları 1 cm. kalınlığında dilimleyin. Kızdırdığınız yağda patlıcanları kızartıp, kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkartın. Bir tencereye bir sıra patlıcan bir sıra soğan olacak şekilde dizin. Üzerine tuz ve şekeri ekleyin, suyunu ve limon suyunu ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Soğuk olarak servis edin.
(Fotoğraf: Almost Turkish Recipes)

 

Kabak Musakka

MalzemelerKabak Musakka
5-6 adet Kabak, soyulmuş, halka doğranmış
1 adet Soğan, ince doğranmış
250 gr. Kıyma
2 çorba k. Tereyağ
2 çorba k. Zeytinyağı
2 adet Domates, soyulmuş, küp kesilmiş
2 çay k. Tuz
1 çay k. Karabiber
½ demet Dereotu, ince kıyılmış (istenirse)

Yapılışı
Fırını 160 C’ye ayarlayın. Kabakları zeytinyağında hafifçe kızartın. Bir tencerede tereyağını ısıtın, içine kıymayı ekleyip, kavurmaya başlayın. Daha sonra içine soğanları ekleyip beraber kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyip, biraz kıyma ile beraber kavurduktan sonra, bir tepsi ya da sıcağa dayanıklı bir fırın kabına bir sıra kabak, bir sıra kıyma olacak şekilde dizin. Fırında 15 dakika pişirin. Üzerine serpilmiş dereotu ile servis edebilirsiniz.
(Fotograf: Almost Turkish Recipes)

 

Kabak Doğrama

MalzemelerKabak Doğrama
5-6 adet Kabak, soyulmuş, küp doğranmış
1 adet Soğan, ince doğranmış
2 çorba k. Zeytinyağı
1 çorba k. Domates salçası
1 çorba k. Biber salçası
1 demet Dereotu, kıyılmış
1 çay k. Tuz
½ çay k. Karabiber

Yapılışı
Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip, kavurmaya devam edin. Kabakları ekleyin, tuz ve karabiberini koyduktan sonra çok kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerinde kıyılmış dereotu ile servis edin. 

 

Kabaklama

Malzemeler
5 adet Kabak, soyulmuş, kuşbaşı doğranmış
1 su bardağı Nohut, haşlanmış
½ kg. Dana eti, kuşbaşı doğranmış
2 çorba k. Domates salçası
1 adet Soğan, ince doğranmış
4-5 diş Sarımsak, dövülmüş
3-4 çorba k. Tereyağı
½  Limonun suyu
½ su bardağı Su, kaynamış
2 çay k. Tuz
1 çay k. Karabiber

Üzeri için
1 çorba k. Tereyağ
1 çay k. Kuru nane

Yapılışı
Soğanı, kuşbaşı etler ile beraber tereyağında etler yumuşayana kadar kavurun. Domates salçasını ilave edip beraber kavurun.  Kabakları da ekleyin, üzerine 1 bardak sıcak su ilave edin. Daha sonra tencereye haşlanmış nohudu, sarımsağı, tuz ve karabiberi de ekleyerek 20 dakika pişirin. Ateşten almadan önce limon suyunu ekleyerek ateşten alın. Servis etmek için, bir kaşık yağda yakılan bir tutam kuru naneyi  yemeğe ilave edin.


Etli Taze Fasulye

Malzemeler
1 kg. Taze fasulye, ayıklanmış, ortadan 2’ye bölünmüş
1 adet Soğan, ince doğranmış
250 gr. Dana eti, kuşbaşı kesilmiş
2 adet Domates, soyulmuş, küp doğranmış
2 çay k. Tuz
1 çay k. Şeker
2 çorba k. Tereyağ

Yapılışı
Etleri zeytinyağında kavurun, içine soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Etler yumuşayınca, domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra fasulyeleri,  biraz tuz ve şeker ile ekleyin. Kısık ateşte etler ve fasulyeler yumuşayıncaya kadar, ortalama 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis edin. 

 

Etli Bezelye 

MalzemelerEtli Bezelye
2 su bardağı Taze Bezelyenin içi
250 gr. Kuzu eti, kuşbaşı
1 adet Soğan, ince doğranmış
2 adet Domates, soyulmuş, küp doğranmış
3 çorba k. Tereyağ
2 çay k. Tuz

Yapılışı
Kuşbaşı et ile soğanı birlikte, et suyunu çekene kadar tereyağında kavurun. Üzerine domatesleri ekleyin. Kavurmaya devam edin. Domatesler yumuşadıktan sonra, iç bezelyeleri atın ve rengi hafifçe dönene kadar kavurmaya devam edin. Bu yarı pişmiş karışıma tuzu ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not: Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domatesleri kavurduktan sonra, bezelyeleri kavurmadan, doğrudan ilave ederek pişirin.

 

Terbiyeli Etli Kereviz

Malzemeler
4 adet Kereviz,iri soyulmuş, kuşbaşı doğranmış
250 gr. Kuzu eti, kuşbaşı
2 çorba k. Tereyağ
1 adet Soğan, ince kıyılmış
1 ½ çay k. Tuz
½ su bardağı Su, kaynatılmış

Terbiyesi için
1 adet Limonun suyu
1 adet Yumurta sarısı
2 çorba k. Un

Yapılışı
Soğanları tereyağında soteleyin, etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar beraberce pişirin. Kerevizleri tencereye koyup beraber 5-6 dakika kadar kavurun. Tuz ve suyu ilave edin, kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizler pişerken, bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve unu çırpın. Kerevizin pişme suyundan biraz ekleyin.  Yemeği ocaktan indirmeden 5 dakika önce bu karışımı tencereye boşaltın, iyice karıştırarak sıcak olarak servis edin.

 

Etli Taze Bakla

MalzemelerEtli Taze Bakla
1 kg. Taze bakla, ayıklanmış, ortadan kesilmiş
250 gr. Dana eti, kuşbaşı
1 adet Soğan, ince doğranmış
4-5 diş Sarımsak, ince doğranmış
2-3 çorba k. Zeytinyağı
½ demet Dereotu, kıyılmış
½ su bardağı Su, kaynatılmış
2 çay k. Tuz

Yapılışı
Soğanı ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin, etleri ekleyin ve suyunu çekene kadar beraberce pişirin. Baklaları tencereye ilave edin. İçine su ve tuzunu ekleyin. Baklalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Baklaların üzerine dereotunu serpiştirin, yanında yoğurt ile servis edin.
Not: Yemeği yaparken ayıkladığınız baklaları kararmamaları için içine 1 çorba kaşığı un ve ½ limon suyu katılmış su dolu bir kapta bekletin. Süzerek yemeğe ilave edin.

 

Kıymalı Pırasa Yemeği

MalzemelerKıymalı Pırasa Yemeği
1 kg. Pırasa, temizlenmiş, iri dilimlenmiş
250 gr. Dana kıyma
1 adet Soğan, ince doğranmış
2-3 çorba k. Tereyağı
½ su bardağı Su, kaynatılmış
2 çay k. Tuz

Yapılışı
Bir tencerede soğan ve kıymayı tereyağında kavurun. Pırasaları tencereye ekleyip beraber kavurun.  Tuzunu ve suyunu ekleyin. Kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. 


Semizotu Yemeği

MalzemelerSemizotu Yemeği
1 bağ Semizotu, saplarından ayıklanmış, iri doğranmış
1 adet Soğan, ince doğranmış
2 çorba kaşığı Pirinç, ıslatılmış
2-3 çorba k. Zeytinyağı
2 diş Sarımsak, ince kıyılmış
1 Domates, küp doğranmış
½ su bardağı Su
2 çay k.Tuz
1 çay k. Karabiber

Yapılışı
Soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İçine domatesi ekleyin ve kavurmaya devam edin. Semizotunu tencereye ekleyin, pirinç, sarımsak, tuz, karabiberle biraz daha kavurun. Arzuya göre yoğurtla servis edin.

 

Etli Dolma

MalzemelerSoğan Dolması
1 kg. Dolmalık sebze, içleri çıkartılmış
(Dolmalık biber, kabak, domates, küçük beyaz soğan v.s.) 

İç Malzemesi
½ kg. Dana kıyma, orta yağlı
1 ½ su bardağı Pirinç, baldo
1 demet Maydanoz, ince kıyılmış
1 demet Dereotu, ince kıyılmış
3 çorba k. tereyağ
1 adet Domates, soyulmuş, küp doğranmış
2 adet Soğan, ince doğranmış
2 diş Sarımsak, ince kıyılmış
1 ½ çay k. Kuru nane
2 çay k. Tuz
1 çay k. Karabiber

Üzeri için
2 adet Domates
Sıcak su

Yapılışı
Soğan ve sarımsakları, yağın yarısı ile ocakta hafif yumuşayıncaya kadar kavurun. Dolmanın iç malzemelerini bir kapta birleştirin ve iyice karıştırın. İçi boşaltılmış sebzeleri iç malzeme ile ¾ ‘üne kadar doldurun. Domatesin sap ve alt kısımlarını kesin, içini tamamen boşaltın. Etli kısmı kalın şeritler halinde kesip, dolmaların kapak kısımlarına yerleştirin. Hazırlanan dolmaları bir tencereye tek sıra halinde dizin. Dolmaların üstünü geçecek kadar sıcak su koyun ve orta hararetli ateşte 45 dakika, sebzeler ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Not: Eğer karışık dolma yapacaksanız, sebzelerin pişme süreleri birbirinden farklı olduğundan ayrı tencerelerde pişirilmesi tavsiye edilir.
(Fotograf: Almost Turkish Recipes)

 

Kızartma

MalzemelerKızartma
2 Patlıcan, alacalı soyulmuş
2 Kabak, alacalı soyulmuş
10 Yeşil biber (Çarliston)
Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için
2 çorba k. Zeytinyağı
3 Domates, rendelenmiş
3-4 diş Sarımsak, ince kıyılmış
1 çay k. Tuz
½ demet Maydanoz, ince kıyılmış

Yapılışı
Soyulmuş patlıcan ve kabakları halka halka doğrayın, biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tencerede zeytinyağında sarımsakları kavurun, daha sonra içine domates rendesini ekleyip, hafif kıvamlı bir sos olana kadar kavurmaya devam edin. Ateşten alın içine maydanozu ekleyerek karıştırın. Yağı kızdırın, sebzeleri parti parti yumuşayıncaya kadar kızartın. Kızaran malzemeleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Sosu ister sebzelerin üzerinde ister yanında servis edebilirsiniz.
Not: Dilerseniz yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

 

Karnabahar Kızartması

MalzemelerKarnabahar Kızartma
1 adet Karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
½ su bardağı Un
1 ½ çay k. Tuz
½ su bardağı Soda
Kızartmak için sıvı yağ

İsteğe bağlı
1 ½ su bardağı Yoğurt
2-3 diş Sarımsak, ince doğranmış

Yapılışı
Karnabaharları bol suda hafif yumuşayana kadar haşlayın. Bir kapta un, tuz ve sodayı çırpın. Haşlanan karnabaharları kuruladıktan sonra hazırladığınız karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızaran karnabaharların fazla yağını emmesi için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın. Soğuk ya da ılık olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin. 

 

Havuç Kızartması

MalzemelerHavuç Kızartma
4-5 adet Havuç iri, soyulmuş, ½ cm kalınlığında dilimlenmiş
½ su bardağı Un
½ su bardağı Soda
1 çay k. Tuz
Kızartmak için sıvı yağ

İsteğe bağlı
1 ½ su bardağı Yoğurt
2-3 diş Sarımsak, ince doğranmış

Yapılışı
Bir kapta suyu un ve tuzla çırpın. Havuç dilimlerini bu karışıma batırıp kızgın yağda kızartın. Kızaran havuçların fazla yağını emmesi için kağıt havluya çıkartın Sarımsakları yoğurdun içine ekleyin ve iyice karıştırın. Havuçlar soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.

Source: http://www.turkish-cuisine.org/recipes-5/vegetable-dishes-115.html