Hakkımızda
Hakkımızda

Turkish Cultural Foundation (Türk Kültür Vakfı), tüm dünyada ve Türkiye’de, Türk kültürünü tanıtmayı ve korumayı kendine misyon edinmiş bir kuruluştur.

2000 senesinde kurulan vakıf, Türkiye ve diğer ülkeler arasında kültürel köprüler kurarak, Türk kültürünün daha iyi tanıtılması ve anlatılması üzerine çalışmalar yapmaktadır. Bunların başında, kişiler arası kültür değişim programları, eğitim programları ve Türk sanatını, müziğini ve yemek kültürünü anlatan siteler gelmektedir. Bu siteler, yıllık olarak 200'ün üzerindeki ülkelerden 3,3 milyon kişi tarafından ziyaret edilmiştir.

Amerika Birleşik Devletlerine bağlı bir sivil toplum kuruluşu olarak tamamen özel bağışlar sayesinde faaliyet gösteren Turkish Cultural Foundation’ın; Boston, Washington D.C. ve İstanbul’da ofisleri bulunmaktadır.

Türk Kültür Vakfının 2011 yılında kurduğu Yemek Sanatları Merkezi tarafından hazırlanan ve geliştirilen Türk Yemek Kültürü sitesi, Türk mutfak kültürünü oluşturan öğeler, geçmişten günümüze Türk yemeğinin evreleri ve Türklerin tarih boyunca yaşadıkları geniş coğfrafya’daki yerel ve etnik yemek kültürleri hakkında geniş bilgi içermektedir.

Source: http://www.turkish-cuisine.org/about-us-15.html